Sea Value-Chain Innovation

SeaVALUE skal gi bærekraftig verdiskapning i Norge gjennom distruptiv endring av den tradisjonelle verdikjede av tang. SeaValue skal ved hjelp av sosialt ansvarlig industriell forskning og innovasjon på økologisk høsting, verdiskapende sortering og formalinfrie bevaringsstrategier, og gi full biomassevalorisering i integrerte multisektorale produktkonsepter rettet mot premium markeder, som for eksempel, funksjonelle matingredienser, dyrefortilskudd, alginatformuleringer av høy kvalitet og nye resirkulerbare biomaterialer. Ved å støtte nasjonale prioriteringer, vil SeaVALUE i stor grad fremme effektiv og lønnsom bærekraftig produksjon av økosystemer, helse og velvære, og skape/bevare høykvalifisert arbeidsplasser i desentraliserte kystområder. SeaVALUEs teknologi og produktprototyper vil redusere miljøbelastningen av taretråling med~50%, avskaffe dumping til havs (~120 MT/år) av kreftfremkallende kjemikalier (formalin), øke markedsadgangen til norske alginater med ~10.000 MT/år, redusere karbonavtrykket av norsk sjømatindustri [0,7-14,0 kg CO2/kg spiselig produkt] og bidra til EU 2020-målet om 10% av plastmarkedet erstattet av biomaterialer.

                        Odoo • Et bilde med bildetekst                          

 
Gjennom banebrytende teknologiske løsninger som driver forretningsmodellinnovasjon og verdikjede multiactor-engasjement, vil SeaVALUE posisjonere den nasjonale tverrfaglige "know-how" -basen i forkant av konkurranseevnen i tide og vil forme en bærekraftig tangindustri i Norge, som forventes å spille en viktig rolle i den fremvoksende nasjonale bioøkonomien, og i tråd med europeiske strategier for "blå vekst". Den blå bioøkonomien vil styrke Norges rolle som den ledende sjømatnasjonen, samt en ledende leverandør av bærekraftig marin biomasse. Ledet av Bremnes Gruppen og Nofima, inkluderer SeaVALUEs konsortiet (inter)nasjonal industri/ forskningspartnere, Marine Biopolymers og St. Olavs Hospital, og HI, med en rådgivende rolle.